Відповідно до наказу управління освіти і науки Ірпінської міської ради «Про організацію науково-методичної роботи з педагогічними кадрами у 2019/2020 н.р.» 29 листопада 2019 р. на базі Ірпінського ліцею №3 було проведено семінар-практикум для заступників директорів з виховної роботи на тему: «Виховна система закладу як оптимальний простір життєтворчості особистості». Лейтмотивом семінару стали слова В. Сухомлинського «Ми виховуємо не носіїв знань, а людину яка повинна жити в суспільстві і приносити йому користь» .
Учасникам семінару було запропоновано пройти квест « Серце віддаю дітям», проведено тренінг на тему «Від щирого серця» .
Заступники директорів відвідали цікаву виховну годину з екологічної тематики на тему «Вода-скарб планети Земля» яку провела учасниця проекту “Зелена хвиля” та конкурсу “Вчитель року 2019” Кононученко В.А., виховний захід «Талант і творчість – неповторна сила, що світ ведуть у майбуття» під час якого можна було побачити, що виховний простір в Ірпінському ліцею №3 будується так, щоб він сприяв гармонізації відносин між дітьми і вчителями, школою і родиною. Радою лідерів ліцею присутнім було презентовано учнівський проект «Здорова дитина – щаслива ліцейна родина – чудова наша країна». І на завершення з великим задоволенням присутні відвідали майстер-клас під час якого кожен мав змогу виготовити український оберегів – янголя.