Всеукраїнська військово-патріотична дитячо-юнацька гра «Сокіл»(«Джура») – це не просто гра, де є старт і фініш. Це система роботи протягом року, яку проводять і учні, і педагоги. Зимові канікули для роїв закладів освіти пройшли під девізом: « Навчаюся. Роблю!». 10 – 11 січня 2020 року керівником гуртка ЦТДЮ м. Ірпеня Забавським С.В. проводилися навчально-практичні заняття з «Основ військової підготовки» , «Основ медичної підготовки», «Топографії» в рамках проведення міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») .
Захід відкрила спеціаліст управління освіти і науки Панасюк Т.В. Звертаючись до учнів, Тетяна Василівна зазначила, що нашій державі потрібен мир, велику ціну ми платимо за нашу незалежність. І тому кожен українець повинен вміти стати на захист держави, а також привітала учасників військового вишколу, побажала всім міцного здоров’я і миру нашій Україні.
Вперше у програмі гри «Джура» передбачено проходження етапу «Тактична медицина». На уроках «Захист Вітчизни» дану тему вивчають в одинадцятому класі, протягом трьох годин. Знань для проходження етапу буде замало, саме практичного застосування. Було прийнято рішення відпрацювати алгоритм дій роїв на етапі «Тактична медицина» під час навчально-практичних занять. 8 роїв навчальних закладів міста пройшли практичну складову, відпрацювали дії за командою «Обстріл», дії уявного ураженого, дії «рятівника». Роботи багато, але головне, що учні мають бажання до навчання!
Такий вишкіл – це ще одна сходинка до міського фіналу Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл»(«Джура»).