«Патріотизм – серцевина людини, основа її активної позиції»
Патріотичне виховання – це сфера духовного життя, яка проникає в усе, що пізнає, робить, до чого прагне, що любить і ненавидить людина, яка формується. Прикладами вияву патріотизму стали доброчинні акції та доброчинні проекти дітей і учнівської молоді, які відбуваються у закладах загальної середньої освіти м. Ірпеня. Дитячі листи, малюнки та виготовлені дітьми маленькі символи – обереги постійно відправляються на Схід України. Крім цього, в освітніх закладах міста активно діє волонтерських рух (збір теплих речей для учасників АТО, продуктів харчування, канцтоварів, іграшок та хімії для сиротинців).
З ініціативи Ради лідерів учнівського самоврядування м. Ірпеня напередодні свята Дня українського добровольця, що відзначається 14 березня, відбулася благодійна акція по збору гуманітарної допомоги дня Добровольчого Українського Корпусу, захисникам збройних сил України, та добровольчим медичним підрозділам.
У міру своїх можливостей і здібностей, але щиро, креативно, віддано, з бажанням підтримати діти долучаються до проведення доброчинних справ.
Такі акції для учнів стали традиційними, адже вони сприяють подальшому зміцненню патріотичного духу у дітей та учнівської молоді.
Дякуємо усім учасникам, а також керівнику волонтерського об’єднання ФМ, представнику волонтерського штабу Приірпіння С. Забавському за активну громадську позицію та участь у доброчинних справах.