Освітня система України, як і багатьох країн світу, постала перед викликом забезпечення освіти в умовах подолання короновірусної пандемії. Дистанційні технології навчання єдиний варіант в цій ситуації, в той же час це одна з провідних світових тенденцій в освіті – ця технологія реалізує принцип безперервної освіти і здатна задовольнити постійно зростаючий попит на знання в інформаційному суспільстві. Тому, сьогодні більше завдання – не знайти ресурс, а не потонути в тому різноманітті і вибрати те, що підходить конкретному вчителю. Вчителі мають швидко та свідомо зробити над собою зусилля – навчитися працювати в нових умовах. Зважаючи на посталі виклики , педагоги шкіл міста Ірпеня і селищ та викладачі Університету державної фіскальної служби України об’єднались для створення спільної навчальної бази на основі потужностей платформи дистанційного навчання Moodle.
Moodle – це найбільш досконала і поширена в Україні і в світі система такого призначення. На даний момент Moodle вже має 129 мільйонів користувачів в усьому світі й продовжує розвиватися темпами, значно швидшими, ніж її конкуренти. Це безкоштовна найбільш досконала ліцензійна система.
23 та 24 березня 2020 рокуна базі УДФС стартував запис пілотних відеоуроків кращих педагогів міста, які закладуть основу навчальних курсів на базі Moodle для школярів міста, до їх створення долучаться науковці університету. Наразі скоро учні зможуть побачити уроки географії від Олега Горового , вчителя географії Ірпінської СЗОШ№12, лауреата (ІІмісце) Всеукраїнського етапу конкурсу професійної майстерності «Учитель року-2019», історії – від Івана Козака, учителя Ірпінської ЗОШ№13, переможця обласного етапу конкурсу професійної майстерності «Учитель року-2020», зарубіжної літератури – від Лесі Харітоненко, директора Ірпінського НВО «ІЛІТ-МАН», переможця обласного етапу конкурсу професійної майстерності «Учитель року-2020», математики для початкових класів за технологією «Росток» — від Лесі Литвин директора Ірпінської ЗОШ№17.
Окрім того, саме на потужностях Moodle УДФС уже ведуть свої уроки у форматі веб-конференцій педагоги Ірпінського НВО «ІЛІТ-МАН». Досвід використання дистанційної освітньої платформи Moodle також мають вчителі Ірпінських шкіл №13, №2. Освоєння таких ресурсів потребує часу та зусиль, тому для педагогічних працівників усіх шкіл терміново розпочнуться навчальні веб-конференції від сертифікованих педагогів та за підтримки науковців університету.
Об’єднання та мобілізація усіх учасників освітнього процесу дозволить вирішити нагальну проблему доступу до освіти в умовах вимушеного карантину та дасть змогу закласти якісні основи дистанційного навчання в регіон.