Під час дистанційного навчання важливо тримати зворотний зв’язок з учнями. Так, платформа «МійКлас», дає змогу відстежувати успіх і прогрес кожного учня і одразу його оцінити. «МійКлас»-електронно-освітній ресурс, який є ефективним ресурсом під час дистанційного навчання в умовах карантину. Ним користується 12 закладів загальної середньої освіти міста Ірпеня та Приірпіння. Найбільші рейтинги мають Коцюбинський гуманітарний ліцей та  Ірпінська ЗОШ №17. Однією з перших на даній платформі почала працювати керівник міського методичного об’єднання вчителів математики, учитель математики Ірпінської ЗОШ №17 Дмитренко Олена. Дітям сподобалась така форма навчання та миттєвого оцінювання, після виконання завдань можна переглянути відповіді та детально проаналізувати помилки, можна прочитати теоретичний матеріал з даної теми. Під час карантину педагог залучила до роботи на цьому ресурсі всі класи, в яких викладає математику, та учителів школи, які теж зацікавились даним ресурсом.

Які ж плюси та переваги даної платформи?

МійКлас – потужний і гнучкий інструмент інтернет-освіти. Він робить роботу педагога інноваційною та більш творчою, а також активізує вивчення предмета, трансформувавши його в захоплюючий інтерактивний процес для всіх учасників. Вчителеві відкривається доступ до всіх предметів, методичних рекомендацій, відповідей і рішень завдань на сайті. На даний момент база МійКлас містить 2000000 варіантів завдань,   теорії та тестів. Система створює 50 варіантів кожного завдання. Варіанти генеруються автоматично і не можуть бути попередньо переглянуті учнями. Це гарантує самостійну відповідь кожного учня і виключає можливість списування. Тут кожен учитель може організувати власні олімпіади, додаткові предмети тощо, обираючи матеріали з банку МійКлас, створюючи власні завдання або комбінуючи обидва варіанти. Вчитель також має можливість прикріплювати до свого завдання додаткові навчальні матеріали, включаючи відео-, аудіозаписи або корисні посилання. Доступ до статистики успішності учнів звільняє вчителя від рутинної роботи по створенню звітних форм. МійКлас автоматично створює звіти з занять учнів в розділі «Предмети», включаючи до них результати школярів і детальний аналіз виконання завдань. Всі види звітів можна роздрукувати і відправити вкладеним документом по електронній пошті. Також є така можливість запросити до МійКлас батьків — вони отримуватимуть сповіщення про перевірочні роботи, задані дитині.

Дуже приємно, що не тільки педагоги, а і батьки разом з дітьми, беруть активну участь у роботі на цьому ресурсі та хвилюються за рейтинг своєї школи та за результати учнів. Тому реєструйтеся, долучайтеся, опановуйте нове, щоб якісно викладати навчальні дисципліни, гарно навчатися, залишаючись вдома, бути розумними та здоровими!