Заклади загальної середньої освіти міста Ірпеня, селищ Ворзель, Гостомель Коцюбинське в умовах вимушеного тривалого  карантину і надалі  провадять освітній процес використовуючи  форми  і методи дистанційних технологій .

У понеділок, 6 квітня, стартувала трансляція проекту «Всеукраїнська школа онлайн». Проєкт забезпечує доступ до дистанційної освіти для всіх школярів з 5-го по 11-й клас на час карантину.  Уроки проводяться за збалансованою шкільною програмою, яку розробило МОН спільно з учителями. Викладаються такі предмети: українська мова та українська література, історія України та всесвітня історія, англійська мова, фізика, алгебра, геометрія, географія, хімія, біологія.

Відеоуроки транслюють українські телевізійні канали, долучилися до цієї важливої соціальної місії. Кожен клас закріплений за конкретними телевізійними каналами: 5-й клас – «ПлюсПлюс» та «112 Україна»; 6-й клас – ZOOM та NewsOne; 7-й клас – ZIK; 8-й клас – «Індиго» та УНІАН; 9-й клас – «Рада» та UA: Культура; 10-й клас – UA: Перший; 11-й клас – М1. Трансляція уроків відбувається щодня, з понеділка до п’ятниці. Початок о 10-й ранку.

Управління освіти і науки   Ірпіської міської ради закликає вчителів використовувати  додаткові можливості, які надає проект, у процесі вивчення нового матеріалу та для закріплення вивченого, адже їх можна переглядати у будь-який часна офіційних сторінках Міністерства освіти і науки України у Facebook та на YouTube, а не тільки на телеканалі.  
 Зазначаємо, що в умовах академічної свободи педагогічні працівники  та заклади  освіти обирають найбільш оптимальні та ефективні форми і методи дистанційних технологій навчання  відповідно до освітніх програм,  матеріально-технічного забезпечення учнів і вчителів та   можливостей інтерактивної комунікації. Відеоуроки можуть бути додатковою частиною освітнього процесу, який забезпечується кожним конкретним закладом.Радимо   батькам стежити за розкладом уроків, заохочувати дітей до перегляду та долучатись до пізнавального контенту всією родиною.

https://m.youtube.com/channel/UCQR9sMWcZshAwYX-EYH0qiA