З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.
День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників.
Відправною точкою на шляху до започаткування відзначення Дня Європи вважається Декларація Шумана, оприлюднена 9 травня 1950 року. Рішення щодо увічнення дати проголошення Декларації Шумана шляхом святкування 9 травня як Дня Європи прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані.
Основна ідея загальноєвропейського Дня – кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у “Європейському домі”.
У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.
Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.
Управління освіти і науки Ірпінської міської ради в онлайн-режимі організувати:

  • перегляд телепрограм, присвячених європейській інтеграції України;
  • віртуальні подорожі європейськими країнами «Магія далеких країн» за допомогою Google Arts&Culture;
  • фото та інформаційних матеріалів на тему: «Україна – Європа: спільні цінності»;
  • віртуальне знайомство з традиціями та культурою країн « Фестиваль європейських держав»;
  • слухання західно-європейської музики «Класики-нащадкам»;
  • віртуальні виставки малюнків «Європа очима дітей».
    Інформацію про проведення заходів просимо висвітлювати на офіційниї сайтах та соціальні мережі (Instagram, Facebook) закладів освіти.