Під такою назвою з 11 по 17 травня 2020 року в рамках Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху проходить Тиждень безпеки дорожнього руху. Метою заходу є популяризація безпечної поведінки дітей та учнівської молоді на дорозі та попередження дорожньо-транспортного травматизму.
З кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах країни. А це, в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Кількість смертей на дорогах України сьогодні вражає. За статистикою в нашій країні найбільша смертність на дорогах з-поміж усіх європейських країн. Сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент майбутнього безпечного життя.
Учителі та керівники гуртків закладів загальної середньої та позашкільної освіти м. Ірпеня приєднуються до проведення заходів по безпеці дорожнього руху. В онлайн режимі проводять бесіди, ознайомлюють дітей з місцями безпечного переходу проїжджої частини дороги, із дорожніми знаками, актуалізують знання про дорожній рух та правила безпечної поведінки на вулицях. Учні та вихованці стали активними учасниками онлайн флешмобу з безпеки дорожнього руху ” Живи цікаво та безпечно”!
Попередити випадки та знизити смертність і кількість травм на дорозі можливо тільки за умовах скоригувавши поведінку дітей та дорослих, а також популяризувати дотримання правил поведінки на дорогах всіх учасників руху – і водіїв транспортних засобів, і пішоходів.
Тож, живіть цікаво та безпечно!