14 травня відбулося онлайн засідання секції «Мандруємо Київщиною» у рамках обласної краєзнавчої конференції учнівської молоді «Київщина мій заповітний край», присвячене до Дня Європи та Міжнародного дня музеїв. Учасниками заходу стали і юні краєзнавці Ірпінського центру позашкільної освіти під керівництвом свого педагога Тетяни Адамчук.
Розпочали віртуальну подорож з красивого міста Ірпеня. Онлайн екскурсію провела Вікторія Войналович, вихованка гуртка «Юні екскурсоводи» Ірпінського центру позашкільної освіти.
Далі продовжили захоплюючі подорожі Київщиною ще вісім учасників конференції з різних куточків області. Юні мандрівники-дослідники у своїх доповідях, презентаціях розповіли про історію рідного краю та України, про знакові та пам’ятні місця, розроблені туристичні маршрути та екскурсії, обговорили екологічні проблеми Київщини тощо.
Цікавим та корисним для учасників заходу стало спілкування із краєзнавцем Миколою Богатирем. У своєму виступі він не лише дав рекомендації до кожної роботи юних дослідників-мандрівників, але й провів для усіх присутніх майстер-клас щодо розробки, підготовки та проведення екскурсій рідним краєм на прикладі Переяславщини. Традиційно учасником онлайн-заходів у рамках обласної краєзнавчої конференції «Київщина – мій заповітний край» є Наталія Топчій, яка презентувала обласний проєкт «Патріотичні екскурсії Київщини» та запросила молодь стати його активними учасниками.
Людмила Шевченко, заступник директора КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», підбила підсумки онлайн засідання «Мандруємо Київщиною» та відзначила якісний рівень підготовки учасників заходу.
Усі доповідачі конференції отримали електронні сертифікати, а їхні керівники-педагоги – подяки.