Сьогодні всі українці відзначають День вишиванки – символу, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, і місця, де проживають.

Вишиванка – не просте вбрання українців! Це символічна річ для кожного з нас!  В орнаменті можна побачити сліди історії нашої країни та історію свого роду. Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг!

Як правило, вишиванку ми вдягаємо в святкові дні! Сьогодні особливий день саме тому, що в кожній області, в кожному місті і містечку українці об’єднанні! Нас поєднало велике почуття поваги і любові до українських національних традицій, до країни, один до одного!

Управління освіти і науки Ірпінської міської ради щиро вiтає усіх  українців з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури — з Днем вишиванки!! Бажаємо усім нам зміцнення української ідентичності заради процвітання країни. Нехай це чудове свято зітре кордони й об’єднає українців по всьому світу.

Одягайте національний костюм, милуйтеся красою України. Любіть свою Батьківщину.