Відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я та Міністерства освіти і науки України, на підставі рішення позачергового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ірпінської міської ради (протокол від 01.06.2020 р. № 20) з 04.06.2020 року починають відновлювати свою діяльність заклади дошкільної освіти міста Ірпеня та селищ Ворзель, Гостомель, Коцюбинське.
Прийом дітей до закладів буде відбуватися поетапно, починаючи з середніх та старших вікових груп з кількістю до 15 дітей у них.
Просимо Вас з розумінням і відповідальністю поставитися до питання необхідності відвідування дітьми садочка в даний період (в період адаптивного карантину).
Життя та здоров’я дітей – це найбільша цінність, а тому не наполягаємо, а радимо лише у випадку крайньої необхідності приводити дитину до садочку, в першу чергу батьків, які працюють.
Ми чекаємо Вашу дитину в дитячому садку і щиро прагнемо, щоб кожен день перебування у дошкільному колективі приносив їй радість і задоволення, нові знання та вміння, і що надзвичайно важливо – зберігав її здоров’я, що є найціннішим.
У свою чергу повідомляємо, що заклади дошкільної освіти на етапі послаблення протиепідемічних заходів підготовлені до прийому дітей. Перед відкриттям садочків буде проведене комісійне обстеження кожного з них із залученням фахівців Держпродспоживслужби, відповідних структурних підрозділів органів місцевого самоврядування з метою перевірки готовності ДНЗ приймати дітей.
Наразі, для підготовки до прийому дітей та забезпечення протиепідемічного режиму для кожного садочка закуплено: безконтактні термометри, одноразові паперові рушники, дезінфікуючі засоби для поверхонь, антисептичні засоби для обробки рук, захисні маски.
Для відвідування дітьми закладу дошкільної освіти на період адаптивного карантину, спричиненого коронавірусом COVID-19, з метою забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя та збереження здоров’я дітей нам всім необхідно чітко дотримуватись правил, які забезпечать належну та злагоджену роботу в умовах карантину.