18 червня 2020 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року», згідно з яким, у зв’язку зі здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню короновірусної хвороби (COVID-19), здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням.
Закон звільняє від державної підсумкової атестації у будь-якій формі всіх здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти. При цьому, Закон не звільняє від проходження зовнішнього незалежного оцінювання здобувачів освіти, які планують вступати до закладів вищої освіти, у 2020 році.

Нагадуємо,що вже 25 червня 2020 року тестуванням з математики розпочинається основна сесія ЗНО-2020. Бажаємо учасникам успіхів та високих результатів.