Цьогорічна вступна кампанія увійде в історію як одна з найбільш стресових та непередбачуваних через пандемію та карантин. Пропонуємо трохи видихнути і скористатися покроковою інструкцією абітурієнта — ми зібрали всі найважливіші дати, документи та умови зарахування. Отже, що робити, якщо ви чи ваша дитина — вступник 2020?

25 червня — 17 липня спокійно складати ЗНО і добре висипатися.

Із 1 серпня зареєструвати особистий електронний кабінет (він працюватиме на час вступної кампанії).

Для реєстрації вступник повинен мати власну електронну адресу (вона стане логіном) та створити пароль для входу в кабінет.

13–22 серпня подати електронну заяву на вступ до одного або кількох обраних університетів.

Саме з 13 серпня в особистому кабінеті вступника з’явиться можливість подати e-заяву на вступ.

Абітурієнт може подати до 5 заяв на бюджетні місця з будь-яких спеціальностей і необмежену кількість заяв на контрактну форму навчання. У кожній заяві на бюджетну форму треба вказати пріоритетну спеціальність.

16 серпня о 18:00 закінчується прийняття заяв від тих, хто вступає на основі співбесіди і вступних іспитів.

22 серпня о 18:00 закінчується прийняття заяв від тих, хто вступає на основі сертифікатів ЗНО або творчих конкурсів.

У e-заяві вступник має вказати:

  • номер, пін-код та рік отримання сертифіката ЗНО. Цього року абітурієнти вперше мають право подавати сертифікати ЗНО за різні роки: 2018, 2019 та 2020 з усіх предметів та за 2017 з усіх, окрім іноземних мов. Сертифікати різних років можна комбінувати;
  • серію та номер документа про повну загальну середню освіту;
  • середній бал додатка до шкільного атестата (для обчислення можна скористатися калькулятором на сайті https://ez.osvitavsim.org.ua/).