Традиційно 21 вересня в Україні та в усьому світі  відзначають Міжнародний день миру. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба на сході країни. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Мир – це щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку і спокою в країні.

З нагоди Дня миру у багатьох закладах освіти міста пройшли тематичні заходи. Зокрема, у  СЗОШ №1  навчальний день розпочався флеш-мобом «Хай буде мир на всій планеті», який підготували лідери учнівського самоврядування. На шкільному подвір’ї учні утворили формування  слова «МИР», адже ця тема для нас, українців, надзвичайно болюча, це крик душі кожного патріота своєї держави.

Учні СЗОШ №2 провели акцію – інтерв’ю «Що для тебе  Мир!».

 Молодші школярі виготовляли власноруч паперових голубів, малювали малюнки, створювали аплікації, обереги  із прикріпленими листами солдатам, які були передані в зону АТО. Класні керівники організовували сповнені інформаційними повідомленнями бесіди, години спілкування,  виховні години: “Я хочу миру”, “Білий голуб миру, не забудь про Україну!”, “Найбільше я хочу, щоб мир був у світі”, Мир на землі – радість у родині”

У  шкільних бібліотеках організовані книжкові виставки «Під мирним небом». Бібліотекарі навчальних закладів  для учнів 3-5 класів провели інформаційний журнал « Міжнародний день миру!».

Тож, бажаємо  усім мирного неба, оскільки лише воно відкриває перед людством перспективи, не зводячи їх до боротьби за виживання!