Памятайте, друзі, цих людей до віку,

І вклонімось всі ми  низько до землі їм,

Квітами устелим їх тернистий шлях…

22 вересня в Україні відзначаеться День партизанської слави.  Свято встановлено в Україні на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період ІІ  Світової  війни 1941-1945 років, увічнення їх пам’яті…» згідно з Указом Президента України «Про День партизанської слави» від 30 жовтня 2001 року № 1020/2001.

Цей день відзначається як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи крові і життя. 6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території.

 З метою належного відзначення Дня партизанської слави у навчальних закладах був проведений тиждень військово-патріотичного виховання. Для учнів та вихованців  навчальних закладів проведені літературні виставки «Тіні Партизанської слави», уроки пам’яті  присвячені трагічним подіям. На класних годинах учні 1-11 класів познайомилися зі сторінками партизанського руху, провели урок-семінар на тему «Партизанський рух під час Другої світової війни», « Подвиги  підпільно-партизанського  руху в роки Другої світової війни», побували на екскурсії в міському краєзнавчому музеї.  Для учнів 10-11 класів проведено історичний відео лекторій «Цінуй теперішнє, дбай про майбутнє та не забувай минуле». У  початкових класах проведено уроки мужності, використовуючи мультимедійні засоби, на тему «Подвигу жити вічно».

    У шкільних бібліотеках організовано книжкові виставки з історії  ІІ Світової війни 1941-1945 рр.

Плине час, проте мужність, відвага, героїзм і самовіддача партизан  у роки ІІ Світової війни залишатиметься прикладом для сьогоднішнього та прийдешніх поколінь.