Кожного року 29 вересня за рішенням Верховної Ради України в школах нашої держави проводяться уроки пам’яті. У цей день 1941 року нацисти знищили в Києві десятки тисяч громадян, мешканців міста, більшість з яких були євреями. Серед невинно закатованих були тисячі українців, росіян, громадян інших національностей. Усі 778 днів німецької окупації в Києві тривали розстріли і насильства. Злочини в Бабиному Яру перевершили всі відомі до цього часу трагедії. Але це не тільки трагедія минулої війни, це урок на майбутнє, який знову і знову нагадує, як важливо запобігати насильству та берегти мир.

    У закладах загальної та позашкільної освіти міста 29-30  вересня   проведені заходи,  приурочені  даній тематиці: класні години «Біль Бабиного Яру»,  виховна година-реквієм «Бабин Яр: без права на забуття», урок-мітинг «Похмура безодня» (присвячений пам’яті жертв Бабиного Яру),  позакласний захід «Бабин Яр: вчора, сьогодні, завтра»,  урок пам’яті трагедії Бабиного Яру, проведена віртуальна екскурсія до національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

     Учні та вихованці навчальних закладів мали змогу ознайомитися в бібліотеках з виставкою літературою та  фотоматеріалами, присвячені цим трагічним подіям  «Сторінки трагедії Бабиного Яру».

Історія Бабиного Яру в минулому сторіччі, зокрема в часи Другої світової війни страшна і повчальна. Десятки тисяч жертв – це реальна ціна за людську безвідповідальність, водночас це повчальний урок  для нинішнього покоління, яке повинне знати усю правду про одну з найбільших трагедій людства.