30 вересня 2020 року в Україні відзначають  Всеукраїнський день бібліотек. Незважаючи на зміни у сучасному суспільстві і світі професія бібліотекаря залишається необхідною, адже завдяки досвіду, професіоналізму, безкорисливій відданості справі у нашій країні виросло не одне покоління освічених людей.

 Колектив шкільних бібліотекарів міста Ірпеня, селищ Гостомель, Коцюбинське, Ворзель – це творчий осередок  однодумців і професіоналів, який не одне десятиліття  докладає зусилля до популяризації, комплектування, поширення, збереження книг, заохочення дітей та дорослих до читання.

Бібліотекарі закладів освіти міста  обізнані з сучасними тенденціями бібліотечної справи, володіють  невичерпним джерелом енергії та бажання нести до читачів мудрість давніх поколінь та відкриття сучасності. Один раз на три роки бібліотекарі закладів освіти міста і селищ беруть участь у професійному конкурсі фахової майстерності – Всеукраїнському конкурсі «Шкільна бібліотека». Цьогоріч 2020 році лауреатами   Всеукраїнського конкурсу  «Шкільна бібліотека 2020» стали: Костєва Алла Михайлівна, завідувачка шкільної бібліотеки Ірпінської СЗОШ№12 у номінації «Медіакультура у бібліотечному просторі», Савченкова Тетяна Василівна, завідувачка бібліотеки Ірпінської ЗОШ№18 у номінації «Бібліотека – територія читання», Цимбаленко Олена Валентинівна, бібліотекар НВО «Освіта» у номінації «Модель бібліотеки Нової української школи». Лауреати конкурсу –  креативні, комунікабельні, розумні, інтелектуальні, творчі, справжні фахівці бібліотечної справи.

Наразі шкільні бібліотеки трансформуються у сучасні медіатеки, які є основою інформаційного і культурного освітнього  простору у закладах освіти,  де інтенсивно впроваджуються нові технології, займаються пошуком і реалізацією ефективних форм і методів обслуговування користувачів, розвивають сучасні інформаційні сервіси та послуги,  що перетворює їх у  важливі центри інтеграціїї освіти і дозвілля.

 Управління освіти і науки Ірпінської міської ради вітає з професійним святом, подвижників бібліотечної справи, людей, які самовіддано працюють на просвітницькій ниві. Дякуємо за Вашу самовіддану працю, активну життєву позицію, оптимізм. Бажаємо здоров’я, успіхів та нових здобутків на шляху популяризації знань, філософської незворушності у будь-яких ситуаціях,  дружнього взаєморозуміння та підтримки.