Вчитель — це інтелектуал, дослідник, генератор ідей. Він постійно експериментує, аналізує.  Лише творчий вчитель може бути джерелом успіху своїх вихованців.          Учні м. Ірпеня є активними учасниками творчих та науково-дослідницьких конкурсів, але за перемогою кожного учня прихована кропітка праця вчителя.

  Мала академія наук  – середовище для талановитих дітей. Це освітня система, яка забезпечує організацію і координацію науково-дослідницької діяльності учнів.  У 1994 році відділом освіти Ірпінського міськвиконкому було засновано міське  відділення Малої академії наук «Думка».  Науково-дослідницька робота міського відділення організована в 65 секціях, об’єднаних у 12 наукових відділень. Щорічно до наукової роботи залучається більше 300 учнів міста.  Визначним заходом МАН є Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН. У всіх етапах конкурсу-захисту беруть участь близько 180 учнів. У 2019-2020 навчальному році вихованці МАН м. Ірпеня вибороли 6 призових місць у ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту МАН. Щиро вітаємо педагогів, які стали наставниками для учнівської молоді  у   Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України:

 Пацай  Богдан Дмитрович, вчитель математики та фізики Ірпінського НВО «Ірпінський ліцей-інноваційних технологій – Мала академія наук» (І місце)

Шамрай Ганна Володимирівна, вчитель польської та англійської мови Ірпінської ЗШ I-III ст. №18(ІІ місце)

Меркулова Світлана Сергіївна, вчитель   англійської мови Ірпінської СЗШ I-III ст. № 2(ІІ місце)

 Шпильковська Олена Олександрівна, вчитель історії Ірпінської ЗШ I-III ст. №13(ІІІ місце)

 Юрченко Ольга Євгеніївна, вчитель біології Ірпінської СЗШ I-III ст. №12

(ІІІ місце)

 Гондзя Леся Вікторівна, вчитель математики Ірпінської СЗШ I-III ст. №12

(ІІІ місце)

         Мабуть нема в Україні такої людини, яка б не читала віршів Тараса Григоровича Шевченка. З 2010 року проводиться  Міжнародний  мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Конкурс започаткований, як щорічний загальнонаціональний захід і добре відомий сьогодні не лише в Україні, а й за її межами.  Конкурс перетворюється на великий марафон, упродовж якого близько 1100 учнів міста змагаються за звання кращих знавців української мови і літератури.        

Декілька років поспіль  вихованці Городиської Любові Романівни, учителя української мови та літератури Ірпінського НВК “Школа І-ІІ ступенів – Коцюбинський гуманітарний ліцей” отримують призові місця.   2019-2020 н. р. не став винятком і приніс  І місце у ІІІ (обласному) етапі Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

      У цей святковий день від усього серця бажаємо Вам здоров’я, сімейного добробуту, щастя та успіхів у  досягненні наукових вершин!