Освітній проєкт “Відкривай Україну” від Фундація соціальних інновацій “З країни в Україну” відбувся за підтримки Міністерство молоді та спорту України та Міністерство освіти і науки України. В основі цієї програми – інтеграція підлітків у суспільство через гейміфікований підхід до навчання! Команди змагалися у віртуальному світі ZMEET

Вперше, як пілотний, проект відбувся у 2015 році з географією в Донецькій та Луганській областях. Наразі проект є всеукраїнським і в 2017 році об’єднав 13 тисяч учасників (з яких 420 вчителів) з 240 міст України. Що за рік втілили близько 300 проектів.   

13 листапада 2020 року відбувся супер фінал освітнього проєкту “Відкривай Україну”.

У проєкті взяли участь всього понад 10 тис. зареєстрованих учасників на платформі; 650 зареєстрованих команд із 345 міст та селищ України; 6,5 тис. школярів і 650 вчителів-менторів. Щиро вітаємо неперевершену команду «Варяги» Ірпінського академічного ліцею НУБіП з абсолютною перемогою у Всеукраїнському освітньому проєкті «Відкривай Україну»! Команда переможців:

– Магдалінчук Віра

– Ванельчук Софія

– Шуменкова Марія

– Федоричко Олександра

– Євграфова Євгенія

– Трохимчук Ілля

– Кириченко Вікторія

– Жуковська Юлія

– Рождаєва Антоніна

– Мозгова Поліна

-Богдан Шацький

Вчитель-ментор – педагог-організатор Шмарко Наталія Сергіївна.

Своєю працею, наполегливістю,креативністю ви досягли головної мети проекту – створити середовище для розвитку підлітків міст України, у якому вони набудуть необхідних вмінь та отримають можливість реалізувати командою власну ідею у школі, а згодом – у місті. Ваш проєкт “Україна говорить жестами” визнаний найкращим в Україні серед 650 зареєстрованих проєктів! Про шалений успіх проєкту «Варягів» свідчить потужна емоційна хвиля з усіх куточків України. Серед тих, хто підтримав ідею,- т.в.о. Мінстра освіти і науки України Сергій Шкарлет, мовознавець Олександр Авраменко, ведучий телепрограм «Сніданок з 1+1» та «Голос країни» Анатолій Яцечко, співаки гурту «ZBSband» Богдан Байлук та Владислав Оніщенко, актори театру «Золоті Ворота» та багато інших.

Бажаємо вам і надалі підкорювати нові вершини та творити добро!

Плекаймо разом людяність та добро! Крокуймо до нових вершин!

т.в.о. Мінстра освіти і науки України Сергій Шкарлет
мовознавець Олександр Авраменко
актори театру «Золоті Ворота»