Сьогодні одним з пріоритетних напрямів розвитку освіти у світі та в Україні є формування ґрунтовних природничо-математичних знань та їх інтеграція. Для забезпечення вивчення на високому рівні навчальних дисциплін даного циклу завдяки спільним зусиллям влади міста та управління освіти і науки за підтримки департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації заклади загальної середньої освіти міста та селищ, а саме школи №2,12,13,17,18 та ліцей №3 отримали у грудні 2020 року в повній комплектації 13 начальних кабінетів, серед них фізики, хімії, біології та географії. Окрім того, управлінням освіти і науки закуплено обладнання для кабінету фізики Ірпінського академічного ліцею.
У зв’язку з інформатизацією освіти, яка органічно пов’язана з процесом його модернізації, особливо в умовах пандемії, міська влада та управління освіти продовжують роботу щодо забезпечення ірпінських шкіл інноваційним інтерактивним обладнанням.
Так, останнім часом школи отримали 9 інтерактивних мультимедійних комплексів з використанням інноваційного модуля Cam Touch, та ще 5 таких планується встановити у школах найближчим часом.
Завдяки департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації два заклади освіти отримали комп’ютерні класи. Ще для трьох шкіл придбано комп’ютерні класи Ірпінською міською радою. Важливим аспектом цього напряму є якісна, швидкісна Інтернет мережа. Наразі триває оновлення обладнання та розширюються можливості доступу до якісного контенту.