17 грудня 2020 року фахівці інклюзивно-рсурсного центру Ірпінської міської ради взяли участь у конференції на тему: «Раннє втручання як запорука успішної інклюзії» (на платформі ZOOM).
Були висвітлені наступні питання:

  • про організацію проведення комплексної оцінки розвитку дитини – Лариса Самсонова, керівник експертної групи директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти головного управління дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України;
  • про послугу раннього втручання в системі допомоги сім’ям, які виховують дітей з особливостями психофізичного розвитку – Людмила Некраш, аспірант інституту спеціальної педагогіки та психології ім. М. Ярмаченка; (презентація)
  • МКФ-ДП та оцінка можливостей і потреб дітей раннього віку.
    Також були обговорені питання щодо організації роботи інклюзивно-ресурсних центрів. Валентина Плавська, головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої, інклюзивної та позашкільної освіти департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації і Тамара Луценко, завідувач центру підтримки інклюзивної освіти КНЗ КОР «КОІПОПК» надали відповіді на поставлені запитання.