День Святого Миколая в ірпінських школах цьогоріч був особливим. У більшості закладів були організовані святкові концерти, театралізовані дійства, феєрії-казки, інтелектуальні ігри, конкурси, виставки плакатів та малюнків різноманітні ярмарки. Напередодні свята учні Ірпінської СЗОШ І-ІІІст.№2 провели маштабну акцію “Здійсни дитячу мрію”, яка завершилась у відділенні дитячої онкогематології КНП КОР “КИЇВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ОНКОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР”, де маленькі пацієнти отримали святкові подарунки від школярів .
Учні ЗОШ №2,17, ІАЛ-НУБіП провели «тиждень доброчинності», який організували представники шкільного учнівського самоврядування. Зібрані на шкільних благодійних ярмарках кошти передали для лікування хворого однолітка.
Не залишилися без уваги у ці святкові дні і діти сироти та діти позбавлені батьківського піклування. Учні Ірпінського ІЛІТ-МАН провели акцію «Подаруй дитині свято», на зібрані кошти придбали та передали смаколики до дитячого інтернату Малинського р-ну.
У рамках акції «З Миколайчиком у серці» учні ІАЛ НУБіП продавали власноруч виготовлені захисні маски. Отримані кошти вирішили використати на придбання небулайзера для Ірпінської дитячої лікарні.
Традиційною для учнів закладів середньої та позашкільної освіти у святкові передноворічні дні є проведення акції «Милосердя», збір смаколиків, подарунків, оберегів, малюнків для військових ООС/АТО. Вся гуманітарна допомога та дитячі роботи, які зібрали під час проведення акції, передані через Коцюбинську спілку учасників АТО та волонтерів «Арей», (Ірпінська ЗОШ №18 — 131 розвідувальній бригаді, СЗОШ №2 – 72-гій бригаді м. Біла Церква ЗОШ №5 – 56-тій мотопіхотній бригаді, ЦТДЮ — пораненим бійцям Ірпінського військового шпиталю, Ірпінський ліцей №3 – волонтерам волонтерського об’єднання благодійного фонду «ФМ», для бійців в зону ООС — ЗОШ №№ 12, 17, 13, 14, 1,2, ІЦПО, Ірпінський ліцей №3).
Дякуємо всім за небайдужість, щире серце та милосердя. Нехай новорічні та різдвяні свята наповнять серця життєдайною вірою та всеперемагаючою любов’ю, принесуть у кожну оселю родинне тепло, мир і злагоду, щедро обдарують міцним здоров’ям, добробутом.