10 лютого 2021 року в приміщенні Ірпінського центру позашкільної освіти відбулося засідання міського журі першого етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей». Перед журі було поставлено нелегке завдання – обрати найкращі роботи у трьох вікових категоріях від 6 до 18 років.
Членами журі відзначено, що усі дитячі малюнки індивідуальні, з оригінальною інтерпретацією актуальних проблем у сфері охорони праці, культури безпечної праці у різних галузях промисловості, шляхів запобігання нещасним випадкам на виробництві. Вони вражають, як своєю майстерністю виконання, так і глибиною змісту. Захоплює творча уява дітей, які відображають своє бачення тематики конкурсу за допомогою різних технік і прийомів. Своїми творами юні художники закликають дорослих відповідально ставитися до безпеки на робочих місцях і дбати про своє здоров’я. Як знаки оклику малюнки стверджують: щастя там, де діти впевнені, що дочекаються батьків з роботи.
Діти активно долучилися до участі в акції «Охорона праці очима дітей» і це важливо, оскільки головна мета конкурсу полягає не у визначенні кращих малюнків, а у формуванні культури безпеки праці майбутнього працівника, його відповідального ставлення до виконання покладених завдань.
Отже, лауреатами міського етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» стали:

  • І вікова категорія – Романчук Валерія, Вязовська Оксана – учні Ірпінського ліцею №3, Похиленко Олександра, вихованка ІЦПО; Лантух Цвєтана, учениця СЗОШ №12;
  • ІІ вікова категорія – Пархоменко Анастасія, Гаюк Уляна, вихованці ІЦПО, Ковальова Софія, учениця СЗОШ №12, Діхтяренко Катерина, учениця Ірпінського ліцею №3;
  • ІІІ вікова категорія – Кремпа Каріна, Дякова Аліса, учні НВО «ІЛІТ-МАН», Жук Мілана, учениця СЗОШ №12.
    Переможцям бажаємо успіху в обласному етапі конкурсу.