На базі закладу дошкільної освіти №1 «Лісова пісня» 11 лютого 2021р. управлінням освіти і науки була проведена нарада завідуючих закладами дошкільної освіти Ірпінської міської територіальної громади.
Яку тему обговорюють нині освітяни-дошкільники? Звісно це Базовий компонент дошкільної освіти – державний освітній стандарт, третя редакція якого була затверджена наказом МОН від 12.01.2021р. №33.
Оновлений Стандарт- це важливий крок до змін у дошкільній освіті. Мета створення нової редакції Стандарту – збереження самоцінності дошкільного дитинства, визначення особливостей і вимог до рівня розвиненості, освіченості й вихованості дитини дошкільного віку та забезпечення наступності між дошкільною та початковою освітою.
У фокусі наради керівників садочків було питання якості дошкільної освіти. У 2020-2021 навчальному році МОН України уперше здійснюватиме оцінку якості освітнього процесу в закладах дошкільної освіти за допомогою міжнародної методики ЕСЕRS-3. Присутні на нараді обговорили роботу над формуванням внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах, яка почала реалізовуватись в дитячих садках Ірпінської міської теритріальної громади. Адже це нові потенційні можливості для розвитку дошкільного закладу і водночас лейтмотив, що згуртовує педагогів, батьків , засновника, громадськість навколо єдиної мети — розбудови дитсадка «нового покоління».