Побачити Космос очима дітей можна, відвідавши І (міський) етап Всеукраїнського гуманітарного конкурсу «Космічні фантазії», який відбувся 17 лютого 2021 року на базі Ірпінського центру позашкільної освіти.
Головна мета конкурсу – пошук талановитої молоді, розвиток творчих здібностей дітей та підлітків, які цікавляться різними аспектами вивчення космосу, виявляють схильність до науково-дослідницької роботи, захоплюються космічною історією, філософією, мистецтвом, прагнуть розкрити свої творчі здібності, підвищити рівень знань у сфері природничих і гуманітарних наук.
Цього року на розгляд журі було подано 100 робіт в номінаціях: образотворче мистецтво, декоративно-прикладне мистецтво, література та журналістика, фото-, відео-, кіномистецтво, комп’ютерна графіка, музичне мистецтво. Учасниками конкурсу стали учні закладів загальної середньої освіти, вихованці позашкільної освіти м. Ірпеня та с. Михайлівка-Рубежівка двох категорій: молодша – 8-12 років; старша – 13-16 років.
В роботах юних митців продемонстровано філософське бачення Космосу, їх фантазії та погляди на проблеми Всесвіту. Різноманіттям ідей, образністю, багатством кольорів, технікою виконання, виром фантазії вражали суддівську колегію та відвідувачів представлені на конкурс роботи. Не менш цікаво, талановито була представлена номінація «Література». Поезія на космічну тематику захоплює поетичними образами та мовними засобами.
Найкращі роботи, будуть відправлені до КЗ «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» для участі в ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського гуманітарного конкурсу «Космічні фантазії».
Бажаємо нашим талановитим дітям успіхів та перемоги!