У рамках Меморандуму про співпрацю між Ірпінською міською радою та Університетом державної фіскальної служби України 02 березня 2021 року на базі вищезгаданого закладу освіти проведено комунікативну сесію «Зниження суїцидальних ризиків в учнівських колективах». До участі у даному заході активно долучилися педагогічні працівники (психологи, соціальні педагоги, заступники директорів з виховної роботи) закладів загальної середньої освіти Ірпінської міської територіальної громади.
Тема суїциду, у тому числі і дитячого, досить довгий час була предметом табу. Існувала, а в окремих випадках і до цього часу існує, думка, що розмова про самогубство може заохотити людину до такого вчинку. На противагу цьому дехто вважає, що розмова про самогубство не може бути причиною його заподіяння. Якщо не говорити на цю тему, то немає ніякої можливості дізнатися, чи є небезпека суїциду реальною. Крім того, така розмова буває першим кроком до запобігання самогубства.
Актуальність обговорення цієї проблеми обумовлена тим, що суїцид залишається однією з причин смерті у молодому віці.
У зв’язку з цим виникає питання: як запобігти самогубству серед учнівської молоді?
Ці та ряд інших питань і були обговорені під час проведення тренінгу у рамках вищезгаданої комунікативної сесії.
Дякуємо професорсько-викладацькому складу кафедри психології та соціології навчально-наукового інституту гуманітарний наук Університету державної фіскальної служби України на чолі з Іриною Пєтуховою за організацію даного заходу.