Щорічно, 2 квітня, світова спільнота відзначає Міжнародний день поширення інформації про аутизм.
В цей день відбуваються спільні зустрічі батьків дітей з особливими потребами, місцевою владою, педагогами, фахівцями Інклюзивно-ресурсного центру, громадськими діячами та небайдужими громадянами.
Ірпінська громада уже декілька років поспіль активно долучається до цієї події.
І сьогодні, у багатьох людей можна було побачити блакитний одяг, блакитні браслети, в знак підтримки людей з порушеннями аутистичного спектра. Блакитний колір і пазли є символами цього дня.
2 квітня відбувся вебінар «Інструменти ефективної взаємодії з дітьми з аутизмом» в рамках програми «Autism Friendly Space», який організувала Асоціація жінок України «Дія» Приірпіння.
Серед 45 учасників вебінару були батьки, представники місцевої влади, депутати, представники управління освіти і науки, фахівці інклюзивно-ресурсного центру, педагоги, асистенти вчителів.
Управління освіти і науки, Інклюзивно-ресурсний центр і надалі сприятимуть створенню інклюзивного освітнього середовища в усіх навчальних закладах Ірпінської територіальної громади, наданню комплексної допомоги дітям з особливими освітніми потребами, робити все можливе, щоб діти могли успішно соціалізуватися.
На даний час в закладах загальної середньої освіти на інклюзивному навчанні перебуває 52 учнів (серед них 12 дітей із порушеннями аутистичного спектра) , а в закладах дошкільної освіти-31 дитина (серед них 14 дітей із порушеннями аутистичного спектра).