Згідно Указу Президента України в третю суботу квітня відзначають День довкілля. Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових комплексів, що отруюють димом повітря мегаполісів; від убитого заради бивнів слона десь у Центральній Африці до вирубаних декількох гектарів лісу у Закарпатті. Ірпінські школярі долучились до проведення акції, приуроченої Дню Довкілля.
Метою акції є привернути увагу міської громади до екологічних проблем; підвищити інтерес до бережливого ставлення до довкілля, збереження та примноження природної спадщини, формування екологічної свідомості та патріотизму, прагнення берегти рідну природу і країну. Проведено акцію « Не паліть суху траву», адже випалювання наносить пряму шкоду здоров’ю людини, оскільки дим від спалювання трави їдкий, густий, неприємний – їсть очі, неприємно пахне. При сильній трав’яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що живуть у траві та на поверхні ґрунту. Трав’яні пожежі є одним з головних джерел викидів в атмосферу вуглекислого газу. А суха торішня трава – не сміття, а частина екосистеми створена самою природою. На громадян які випалюють рослинність передбачені штрафи.
Вкотре хочеться закликати усіх Ірпінчан бути відповідальними: берегти довкілля, рідний край та його багатства, адже наша безпека в наших руках.