З метою виховання ціннісного ставлення до біорізноманіття свого регіону, розвиток образного мислення і емоційної чуйності, розкриття творчих здібностей та художнього смаку підростаючого покоління, активізації роботи з учнівською молоддю щодо вирішення екологічних і природоохоронних проблем, залучення їх до активної природоохоронної діяльності Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді проводить Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Зоологічна галерея».
Учні та вихованці закладів загальної середньої та позашкільної освіти Ірпінської ТГ взяли активну участь у зазначеному конкурсі.
При оцінюванні конкурсних робіт журі враховували такі критерії: повнота розкриття теми, реалізація вигляду і характерних ознак птахів і ссавців регіону, зоогеографічних областей світу, оригінальність твору, рівень володіння технікою виконання, матеріалом, творчий підхід , охайність роботи, дотримання вимог положення. Слід зазначити, що на конкурсі було багато яскравих робіт з цікавими творчими підходами і новими художніми прийомами.
Отже, переможцями міського етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Зоологічна галерея» визнано:
Вівчар Мар’яну – вихованку ІЦПО, керівник Чиренко О.В.;
Десятниченко Данила – учня ЗОШ №17, керівник Сморчков С.О.;
Вівчар Мар’яну та Іванову Анастасію – учениць ЗОШ №17, керівник Чиренко О.В.;
Зурначан Маргариту – ученицю Михайлівсько-Рубежівського закладу освіти, керівник Онищук Н.В.;
Філінську Альону – вихованку ІЦПО, керівник Обозова О.В.;
Кірічева Назара – вихованця НВО «Освіта», керівник Драгініч Н.А.
Малюнки дітей – переможців надіслані для участі в обласному етапі конкурсу до Національного еколого – натуралістичного центру учнівської молоді МОН України (м. Київ, вул. Вишгородська,19).
Вітаємо переможців! Бажаємо старанно й гідно йти до вершин своїх успіхів, до своїх мрій, до перемоги!