І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини
Ті, що не вернулися з походів,
Грізної великої війни.
Дні пам’яті полеглих у Другій Світовій війні – це лише часточка великої данини пошани полеглим і живим ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу. Сьогодні ми згадуємо всіх тих, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо шану тим, хто на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки.
Друга світова війна – глобальний військовий конфлікт в історії Землі та причина найбільших трагедій XX століття. У вогнище війни було втягнуто 67 держав, 80 % населення земної кулі. Страшні сліди залишила війна. Скільки горя, скільки страждань… Немає жодної сім’ї в Україні, якої не торкалася війна своїм чорним крилом…
Управління освіти і науки Ірпінської міської ради та вся освітянська родина засвідчує глибоку повагу до всіх борців проти нацизму. З метою гідного вшанування подвигу Українського народу в Другій світовій війні, його вагомого внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції; засвідчення поваги до всіх борців проти нацизму; увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності у закладах освіти проведено вшанування бійців, полеглих у Другій світовій війні покладанням квітів до пам’ятника невідомому солдату; покладання квітів до меморіалу безсмертного 10-г класу; виховний захід «Фронтовими дорогами предків»; майстер-клас з виготовлення маків пам’яті; уроки пам’яті «Пам’ятаємо! Перемагаємо!»; молодіжний патріотичний он-лайн квест “Хай пам’ять про війну нас всіх єднає!” ; онлайн марафон «Очі солдатів молодих із фотографій дивляться старих»
Щиро бажаємо лише мирних днів і добрих звісток, сонячного неба та злагоди в кожному домі.