Щороку 1 червня відзначають Міжнародний день захисту дітей. Тому у рамках заходів Державної соціальної програми «Національний план дій щодо реалізації «Конвенції ООН про права дитини» на 2017-2021 роки» саме в цей день у приміщенні Верховної Ради України відбулася зустріч лідерів учнівського самоврядування Київщини з Головою Верховної Ради України Дмитром Разумковим.
Делегатами від Ірпінської територіальної громади були лідери закладів освіти, а саме: учні Ірпінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 Клоченко Софія і Черевичний Антон, учениця Ірпінського ліцею №3 Соколова Софія та учень Ірпінської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 Рудой Іван.
Діти мали змогу поспілкуватися з Дмитром Разумковим, який у своєму виступі наголосив увагу на тому, що дуже приємно бачити підростаючу молодь, яку цікавить «успіх, освіта і розвиток». Діти не соромилися ставити питання та прагнули дізнатися більше. Голова Верховної Ради України відмітив, що основне завдання парламенту – «працювати заради дітей та робити все, щоб вони залишилися в Україні».
Захід пройшов у теплій, дружній атмосфері.