Позашкільна освіта – невід’ємна складова освіти, що охоплює мільйони українських дітей, які розвивають свої здібності, таланти й готуються до майбутньої професії завдяки тисячам самовідданим педагогам закладів позашкільної освіти.

Кожен педагог-позашкільник – це неповторна особистість, яка  має свій особливий талант, заохочує дітей до навчання та творчості в позаурочний час, здійснює виховання засобами високої культури та мистецтва. 

Шановні позашкільники! Кожного дня ви відповідально виконуєте свої професійні обов’язки, з повагою та любов’ю працюєте з дітьми нашої громади, плекаєте творчу, інтелектуальну і духовну особистість, підтримуєте та розвиваєте юні обдарування. Прийміть сердечні вітання зі святом – Днем працівників позашкільної освіти! Низький уклін вам за натхненну самовіддану працю, за вашу непохитну віру у кожну дитину, за розуміння, підтримку  і за частинку душі, подаровану  підростаючому поколінню. Бажаємо кожному міцного здоров’я, злагоди й любові, терпіння і мудрості, щоб ніколи не згасало світло вашої душі, тепло вашого серця до улюбленої професії.  Нехай кожен  день повниться новою радістю та перемогою і здійснюються плани в ім’я щасливого майбутнього дітей!