Педагогічні працівники закладів освіти Ірпінської міської територіальної громади взяли участь у заходах в рамках реалізації міської програми сімейної безпеки та інклюзії “Свідома громада”. Безперервний професійний розвиток педагогів – це процес навчання та вдосконалення професійних компетентностей фахівців з метою забезпечення якісної освіти. 21 жовтня 2021 року в приміщенні Ірпінської міської ради пройшли курси підвищення кваліфікації для асистентів вчителів та вихователів, психологів, соціальних педагогів та медичних працівників закладів освіти. Навчальний тренінг з теми «Філософія інклюзії у новій українській школі. Теоретичні та практичні аспекти інклюзивної освіти” провела тренерка з питань інклюзивної освіти Освітнього центру “Я і Моя Школа” Оксана Трушик.

Після завершення навчання всі слухачі отримали сертифікати про проходження курсів. 22 жовтня 2021 року освітяни взяли участь у форумі “Свідома громада=рівні можливості”. Робота тривала на трьох панельних платформах. Учасники заходу обговорили актуальні питання щодо сімейної безпеки, інклюзії, гендерної рівності в сучасних умовах та запропонували шляхи і способи їх реалізації.

Дякуємо депутатці Ірпінської міської ради Віолетті Дворніковій за співпрацю, можливість долучитися до реалізації програми, за змістовні та корисні зустрічі.