Сучасний вчитель — це творча особистість, наставник, який вміє організувати процес пізнання учнів. Саме процес пізнання включає висування гіпотез самих вихованців. Учень повинен вчитися ставити запитання і проявляти свій інтерес та допитливість. Щоб навчальний процес був важливим і цінним, вчитель повинен володіти конкретними методиками роботи у класі.

Учитель сучасної школи повинен не просто вчити, він повинен формувати духовно інтелектуальну, творчу особистість, адаптовану до сучасних вимог, різнобічно розвинену, соціально зрілу, яка успішно засвоює ціннісний нормативний досвід поколінь, здобуваючи свій власний досвід діяльності, творчості, спілкування. Саме вчителі української мови та літератури, зарубіжної літератури подали свої особисті матеріали на сайт КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» на сторінку «Віртуальні навчальні кабінети. Кабінет зарубіжної літератури» та електронний журнал «Філологічний Олімп».

Участь приймали: Наталія Руденко, вчитель Ірпінського академічного ліцею Національного університету біоресурсів і природокористування України; Марина Колоб’юк, вчитель Ірпінської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням економіки та права № 2; Олена Ілляшенко, вчитель Ірпінської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів художнього профілю № 1 імені А.С. Макаренка. Хочемо побажати вчителям творчих успіхів, вагомих внесків, терпіння і не зупинятися на досягнутому, а впевнено йти вперед до своєї мети!