21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років.
Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя.
З нагоди цього свята у закладах освіти Ірпінської територіальної громади проведено низку заходів, а саме : інформаційні хвилинки, де згадали події Майдану і вшанували пам’ять загиблих в ті дні, запаливши свічку, переглянули документальний фільм «Зима, що нас змінила» про події на Майдані, тематичні виставки літератури в бібліотеках, конкурс малюнків з теми: «Ми – діти України». Лідери учнівського самоврядування стали активними учасниками патріотичного флешбуом «Гідність та свобода».
Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.
Слава Україні! Героям слава!
Разом до Перемоги!