Учні та вихованці закладів освіти Ірпінської міської територіальної громади долучилися до святкових заходів з нагоди 209 річниці з дня народження українського поета, прозаїка, художника та громадського діяча – Тараса Шевченка.

9 березня 2023 року в приміщенні Ірпінської міської публічної бібліотеки ім. М.Рильського відбулося літературно-мистецьке свято “Боремося і поборемо з Кобзарем”.

Твори великого українського митця прозвучали у виконанні Марії Слави, учениці ліцею “Лінгвіст”; Катерини Муренко, учениці ІЛІТ; Артура Павловського, учня ІАЛ НУБіП; Дарини Зубко, учениці ліцею “Мрія” та Діани Мельник, учениці ліцею №1. Минає час, а кожне слово написане Кобзарем актуальне сьогодні, як ніколи. Його життя – символ тернистого шляху боротьби за волю, за свободу, за незалежність та приклад стійкості і незламності українського народу.

Пишаємося митцями, народженими Україною!

І тепер, поете любий,

в сім’ї вольній, новій

тебе згадуєм з любов’ю

теплим, щирим словом💙💛

Ірпінський ліцей №1 Ірпінський ліцей інноваційних технологійІрпінський академічний ліцей Ірпінський академічний ліцей «Мрія» ІРПІНСЬКИЙ ГУМАНІТАРНИЙ ЛІЦЕЙ «ЛІНГВІСТ» ІМЕНІ ЗАРІФИ АЛІЄВОЇ