Минуле вчить сьогодення не повторювати помилок у майбутньому.

Протягом місяця учні закладів освіти Ірпінської громади відвідували виставку в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї – “Ірпінь нескорений”.

Виставка складається з двох частин. Перша – про моторошні події лютого-березня 2022 року, про евакуацію людей “дорогою життя”, про героїчний подвиг захисників Ірпеня. Друга – про звільнене поранене рідне місто та перші кроки на шляху до його відбудови. Кожен експонат виставки – історія нашого міста-героя, яка оживає у споминах тих, хто став свідком жорстокої, підступної війни.

Під час екскурсії учні старших класів переглянули документальний фільм польського репортера Міхала Пшедлацького “Залишаючи Ірпінь” про евакуацію мешканців міста у березні 2022 року.

Дякуємо працівникам музею за можливість вивчати історію рідного міста, за збереження пам’яті про трагічні події повномасштабного вторгнення та про подвиг українського народу у боротьбі за незалежність України.

Пам’ятаємо про минуле, творимо сучасність та мріємо про мирне майбутнє!Віримо в ЗСУ. Разом до Перемоги 💙💛

Ірпінський ліцей №1 Ірпінський ліцей №2 Ірпінської міської ради Бучанського району Київської обІрпінський ліцей 3 ІРПІНСЬКИЙ ГУМАНІТАРНИЙ ЛІЦЕЙ «ЛІНГВІСТ» ІМЕНІ ЗАРІФИ АЛІЄВОЇ Ірпінський академічний ліцей «Мрія» Ірпінський академічний ліцей Ірпінський ліцей інноваційних технологійІрпінська гімназія “Освіта”Відділ культури, національностей та релігій #МістаГероїв