Директорка Ірпінського ліцею №1 Олена ІЛЛЯШЕНКО взяла участь

у XХІ європейському освітянському турі до Австрії та Італії.

Візит української делегації до європейських країн відбувся за сприяння Асоціації керівників закладів освіти «Відроджені гімназії України», Асоціації директорів середніх шкіл Італії (ANP), товариства українців у Римі та українського товариства Зальцбургу в Австрії.

Освітяни Київщини представили Україну на VI щорічній конференції АNP у Римі та розповіли про роботу закладів освіти в умовах сьогодення.

Олена Дмитрівна розповіла про особливості відновлення закладів освіти Ірпеня, організацію навчання дітей в умовах повітряної тривоги тощо.

Педагоги мали змогу ознайомитися з особливостями та структурою освіти в Італії, відвідали декілька середніх італійських шкіл, які поряд з академічною освітою дають учням професійну підготовку. У Венеції відвідали “школи майбутнього” – багатопрофільні ліцеї у яких навчаються учні від 14 до 16 років. Побували у «Малому містечку освіти» та відвідати технічну школу “Леві Понті”, агрокультурну школу “Марко Лоренцо”, гідропонічні класи, теплиці та навчальні лабораторії закладів тощо.

Зворушливою та емоційною була зустріч з українськими дітьми та педагогами недільної школи у Зальцбурзі (Австрія).

Отримані інформація, знання та досвід, будуть поширені у закладах освіти громади з метою їх впровадження в освітній процес.

Ірпінський ліцей №1