🌀18 квітня 2024 року в Ірпінському ліцеї № 1 відбулося урочисте відкриття гібридної сонячної станції з системою зберігання енергії. Встановлення елекростанції стало можливим завдяки Фундації «Energy Act for Ukraine», яка в 2022 році започаткувала масштабну кампанію «100 Сонячних Шкіл». Наразі проєкт реалізовано вже у 5 закладах України – два з яких в Ірпінській громаді👍

🔰Захід відбувся за участі Роберта ГАБЕКА, Віце-канцлера Німеччини, Федерального міністра економіки та клімату; Йорга ЕБЕЛЯ, Президента німецької сонячної асоціації BSW Solar; Андрія ГЕРУСА, Голови Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг; Юліани ОНІЩУК, Президентки та засновниці Благодійної організації «Фонд «Енергетична дія для України»; Олександра МАРКУШИНА, Ірпінського міського голови.

🏫Встановлення 64 сонячних панелей, здатних генерувати 20 кВт енергії, поряд з системою зберігання енергії потужністю 40 кВт•год, не тільки забезпечить енергопостачання школи під час відключень, але й значно знизить її енергетичні витрати. Очікувана щорічна економія витрат на енергію та запобігання викидів CO2 протягом 25 років експлуатації системи становитиме 596 метричних тонн. ⚡Система дозволить будівлі функціонувати автономно до 4 годин в залежності від потреб у споживанні.

💙💛Особливо вдячні Юліані ОНІЩУК за вагомий внесок у зміцнення енергетичної незалежності закладів загальної середньої освіти Ірпінської міської територіальної громади та допомогу у створення гідних умов для навчання та виховання дітей.

☀️Впровадження технологій енергозбереження у закладах освіти громади триває.

🇺🇦Дякуємо ЗСУ за можливість навчати та навчатися.

Ірпінський ліцей №1 https://www.facebook.com/energyactforukraineДепартамент освіти і науки Київської обласної державної адміністраціїМіністерство освіти і науки України