Ірпінська СЗОШ 12 І-ІІІ ст з вивченням іноземних мов (школа лінгвістики) імені Заріфи Алієвої п‘ять років співпрацює з вчителями Європи, Турції, Азербайджану і Тунісу в міжнародних проектах на платформі eTwinning.
Ця програма надає багато можливостей вчителям і учням не тільки отримати інформацію про країни, традиції, свята, систему освіти, не тільки обмінятися методикою викладання, а і, дійсно, стати справжніми друзями, школами-партнерами.
Участь у міжнародних проектах надає можливість учням застосовувати свої знання іноземних мов в реальному житті, не відкладаючи на майбутнє «може, колись знадобиться». Всі учасники проектів з першого року реєстрації школи на платформі, з кожного вересня визначаються з проектом на новий навчальний рік. Це інформаційно цікаво, учні удосконалюють свої навички і уміння з іноземних мов, а також дізнаються про нові , корисні програми для презентацій, відео, постерів тощо, які прекрасно застосовують для підготовки домашніх завдань з інших предметів зараз,і, які точно будуть використовувати у своєму майбутньому професійному житті.
В 2019-2020 команда eTwinning школи 12 працювала над 2 проектами: “Young Journalists” (мета : читати книжки та обговорювати важливі для підлітків питання , як то ЛЮБОВ, БУЛІНГ,БЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ,ПРОГРАМИ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ВІДЕО, ПРЕЗЕНТАЦІЙ, ОНЛАЙН УРОКІВ, ГЕНДЕРНЕ ВИХОВАННЯ) та “Big Foot”(мета: дослідження навколишнього середовища, життя безпритульних тварин, зимові будинки тварин/птахів/комах, висаджування квітів для озеленення класних кімнат, участь у суботниках «Чиста планета-здорове життя»)
Обидва проекти подаються на отримання Quality Label of Ukraine і European Quality Label.
В цьому році школа вдруге отримала відзнаку eTwinning School.