1 квітня 2020 року освітній проєкт #stop_sexтинг за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби та компанії Київстар опублікував серію відеороликів про кіберзахищеність дітей. 

Освітні відео присвячені питанням захисту дітей в Інтернеті — від того, як убезпечити дитину від перегляду порнографії та регулювати її час в онлайні, до того, як діяти, якщо відвертий контент став об’єктом розповсюдження.

Потреба в такому контенті особливо актуалізувалася з початком карантину. Розв’язання фінансових проблем, влаштування віддаленої роботи, пошук масок із дезінфекторами та закупівля продуктів — всі ці задачі змушують доросле покоління нехтувати правилами батьківського контролю.

Крім того, через карантин у підлітків з’явилось більше вільного часу і виникла нестача спілкування з однолітками. Вони все більше проводять час в Інтернеті та частіше спілкуються з незнайомцями, наражаючи себе на небезпеку. А також неконтрольовано дивляться безліч контенту, включаючи сцени насильства і порнографію.

Освітні відео опубліковані на каналі проєкту #stop_sexтинг в YouTube: www.youtube.com/StopSextingUkraine. 

Дізнатися більше про проєкт #stop_sexтинг можна на сайті stop-sexting.in.ua або в соціальних мережах Facebook  та Іnstagram.