У пам’ять про заслуженого художника України Костянтина Могилевського на фасаді Ірпінської школи №1 ім. А. Макаренка планують встановити меморіальну дошку. Таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні виконавчого комітету Ірпінської міської ради.

«Близько п’яти років Костянтин Могилевський працював учителем образотворчого мистецтва у цій школі. Його поважали колеги і дуже любити учні. У пам’ять про нього там залишився кабінет, стіни якого розмальовані Костянтином Вікторовичем і його вихованцями. А до Дня народження художника – 22 травня, ми хочемо встановити й меморіальну дошку. Ми її уже замовили. Дуже сподіваюся, що майстри встигнуть зробити», – розповіла журналістам ITV начальниця відділу культури, національностей та релігій ІМР Євгенія Антонюк.

Крім того, рішенням виконавчого комітету вже у серпні-вересні цього року готуються відділ культури ІМР готується провести в Ірпені художній пленер, присвячений творчості Костянтина Могилевського.

«Саме Костянтин Могилевський був одним із головних ініціаторів та співорганізаторів проведення відкритих художніх пленерів у нашому місті. Він цим жив! Тому після закінчення карантину ми обов’язково зберемо його колег, друзів і проведено пленер на його честь», – зазначила Євгенія Антонюк.

Нагадаємо, Костянтин Могилевський помер 20 квітня 2020 року через важке онкозахворювання. 22 травня художник відзначив би своє 67-ліття.