«Бібліотека – серце школи» – цю відому тезу часто повторюють в Ірпінській ЗОШ І-ІІІ ступенів №18, бо власне тут можна говорити про початки творіння інформаційно-освітнього простору, про невід’ємність і взаємопов’язаність діяльності бібліотеки з усім освітнім процесом, адже бібліотека реально перебуває в центрі навчання, бо ж учні та вчителі постійно, потребують інформації для  щоденної праці. Скарбницею духовних багатств людства, однією з найміцніших ланок , що поєднує минуле, сучасне і майбутнє, є книга. Важко переоцінити її значення для людства. З книг діти черпають  інформацію про оточуючий їх світ,  всесвіт,  уявлення  про добро і зло, про правила  поведінки в соціумі,  тобто книга має великий виховний вплив на формування духовної культури особистості.

В умовах дистанційного навчання бібліотекарі школи Хилько Л.М. та Савченкова Т.В. завжди у пошуках цікавих форм роботи з читачами. «Дистантне обслуговування»  включає надання таких видів послуг: довідка за телефоном, листування, відеозв’язок  з використанням нових інформаційних і, в першу чергу, інтернет-технологій.

Під час карантину бібліотекарі опрацювують фахову літературу, підбирають та систематизують різні матеріали,  займаються самоосвітою. З дітьми працюють а онлайн режимі. Так, до Міжнародного дня дитячої книги дітям було запропоновано намалювати малюнок  на тематику «Моя улюблена книга». На сторінці школи ФБ та в групі Ірпінської ЗОШ №18 були опубліковані матеріали для ознайомлення усіх бажаючих з роботами дітей.

Незважаючи на теперішні складні умови дистанційної роботи,  під час карантину  маленькі читачі із задоволенням читають цікаву художню літературу, вчать вірші українських письменників і з задоволенням читають їх  онлайн та декламують у різних інтерпретаціях. Наприклад, учениця 2-Г класу Павловська Ліза виконала вірш Л.Біленької «Казка неба» та Л.Компанієць «У лісочку» у стилі репу. Це було несподівано та неординарно. Цибенко Амалія, учениця 4-Б класу, одна з кращих читачів шкільної бібліотеки, завжди залюбки цікавиться книжковими новинками , тому і зараз не проводить ні дня без свого найкращого друга-книги. 

Тому читайте книги, цікавтеся новинками літератури, користуйтеся медіа теками і будьте розумними і здоровими!