Через пандемію коронавірусу понад 100 країн світу закрили навчальні заклади на карантин, Україна – не виняток… Науковий прогрес рухається із шаленою швидкістю, країни світу поступово діджиталізуються. Як і більшість галузей в умовах пандемії, українська освіта пристосовувалась до нових умов.
Не залишилась осторонь жодна ланка великого освітянського ланцюжку. Робота з обдарованою учнівською молоддю – це захоплюючий,
безперевний процес…В умовах карантину, кожній дитині буде цікаво і корисно знайти в собі новий талант, адже всі діти мають певні здібності та нахили. Мабуть, це саме той період, коли з’явилися: можливість, бажання, вільний час та вміння працювати з інформацією.
Щорічно учні міста стають учасниками Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів – це довготривалий процес. Саме зараз, але в іншому форматі, кожен учень із будь-якого куточку країни зможе легко перевірити свої здібності, позмагатися та перевірити здобуті знання завдяки VI Всеукраїнській інтернет-олімпіаді від «На урок». Карантин не завадить!
Продовжує свою роботу в «онлайн-режимі» Мала академія наук.
-лекції від відомих українських науковців;

  • віртуальні екскурсії, віртуальні тури музеями України з різних областей, інформація та актуальні новини з музейного життя України та світу та доступ до бази даних з інформацією про музеї зі зручним інтерфейсом користувача;
  • онлайн-ресурси дистанційного навчання пропонують цікаве, безкоштовне і доступне 24/7 навчання;
  • онлайн курси з основних предметів ЗНО, вебінари з найкращими репетиторами Києва, тести, подкасти, матеріали для самопідготовки;
  • онлайн курси України і світу із різних предметів та різноманітних напрямків педагогів та учнів;
  • онлайн-проект «Знайомствто з геніями»;
  • дистанційні заняття від Національного центру «Мала академія наук України» з щомісячним розкладом;
  • навчально-тренінгові заняття «Учнівська науково-дослідницька робота: крок за кроком» у рамках Всеукраїнського науково-освітнього проекту «Відкрита освітня лабораторія» і т.п. це лише короткий перелік цікавинок запропонований сайтом малої академії наук.
    Інтерактивні конкурси: «Колосок», «Кенгуру», «Соняшник», «Геліантус» організували безкоштовні мобільні додатки, де проводять конкурси для учнів 1-11 класів, що сприяє активізації пізнавальної діяльності, розвитку дослідницьких здібностей, винахідництву, залученню до читання, роботи з інформацією, відновленню лідерства. Так, нещодавно, завершився онлайн конкурс “КОЛОСОК для всіх”. Діти отримають сертифікати учасника конкурсу і це буде враховано як бонус при оцінюванні другого півріччя за освоєння нових технологій навчання. Дуже гарна ідея для популяризації знань, також планується наступний онлайн конкурс під назвою “КОЛОСОК-моя сім’я”, долучайтесь!
    Ряд ВНЗ України вийшли на простір інтернету з пропозиціями для учнівської молоді, де кожен учень може знайти свої уподобання.
    Отож, можна продовжити перелік онлайн конкурсів, олімпіад, запропонованих інтернет ресурсами, але саме головне що, дистанційна форма навчання, участь у різноманітних конкурсах, проектах, акціях дає можливість безперервно самонавчатись, самовдосконалюватись, всебічно розвиватись та контролювати часові ресурси, виділяючи важливі й другорядні завдання!