Час летить дуже швидко, але ми навчилися управляти ним. Звичний образ життя для Ірпінського центру позашкільної освіти змінився з початком карантину. 

Що вдалося зробити за цей період?

1. В роботу закладу позашкільної освіти впроваджено елементи дистанційного навчання: практичні онлайн заняття з початкового технічного моделювання; майстер-класи з малювання та декоративно-прикладного мистецтва; онлайн тренування з оздоровчої гімнастики, хореографії; відеоуроки з вокалу та гітари; віртуальні екскурсії Україною, відкриття нових екскурсійних об’єктів в Приірпінні; онлайн фотовиставки, відеороботи вихованців. Створення проекту власних дистанційних конкурсів з хореографії «Соло» та вокалу «Вітамінка». Визначення переможців, та нагородження

2. Участь вихованців в обласних етапах Всеукраїнських онлайн-конкурсах, виставках, конференціях, акціях та челенджерах: 

– виставка-конкурс науково-технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!»  – перемога(ІІ місце).

– фотоконкурс «Ми – люди Землі» – участь

– конкурс «Гуманне ставлення до тварин» – 2 перемоги

– онлайн-виставка дитячого малюнку «Пернаті друзі» – 3 перемоги

– літературний конкурс «Природи ніжний пагінець» – участь, чекаємо на результати

– краєзнавча онлайн-конференція учнівської молоді «Київщина – мій заповітний край» – участь 

– конкурс «Знай і люби свій рідний край»  – участь, чекаємо на результати

– конкурс «Політ до Місяця і далі» – участь, чекаємо на результати

– конкурс шкільних малюнків «Мої права» – участь, чекаємо на результати

– конкурс з квітникарства та ландшафтного дизайну «Квітуча Україна» 

– етноакція для всієї родини «Дитинства пісня великодня»

– челендж екологічних дій щодо збереження нашої Землі «Мій ЕкоВчинок»

– онлайн флешмоб з безпеки дорожнього руху «Живи цікаво та безпечно!»

– обласний челендж вдячності «Діти Київщини – дякують лікарям!»

– обласний челендж «Вишиванка – код української нації»

– вокальні конкурси – перемоги «Співоцвіту».

3. Обмін досвідом роботи педагогів із застосування різних інтернет ресурсів для впровадження елементів дистанційного навчання.

4. Підвищення педагогічної майстерності шляхом самоосвіти: участь у вебінарах, семінарах, тренінгах в онлайн режимі. За цей період педагоги відвідали 18 онлайн вебінарів, та дистанційно підвищили кваліфікацію і отримали сертифікати на освітніх сайтах: « Всеосвіта», «На Урок», «MCFR Цифрове видавництво», «EdEra».  Педагоги ІЦПО поділилися авторськими розробками на освітніх сайтах, та отримали сертифікати  про публікації, за що отримали дипломоми учасників  конкурсу навчальних розробок від освітнього проекту «На  Урок», та подякою за поповнення бібліотеки проекту «На Урок» авторськими розробками.

5. Створення педагогами нашого центру авторських методичних розробок з художньо-естетичного напряму роботи закладу позашкільної освіти, участь в онлайн конкурсі. Чекаємо на результати.

6. Участь в онлайн нараді директорів закладів позашкільної освіти Київської області, наради з педагогічними працівниками ІЦПО.

7. Створення на сайті закладу сторінки «Дистанційні технології». Уся діяльність активно висвітлюється в соціальних мережах ( близько 200 публікацій на сторінці фейсбук).

Які подальші плани?

1. Підведення підсумків роботи за навчальний рік.

2. Проведення онлайн церемонії нагородження вихованців ІЦПО, переможців обласних етапів Всеукраїнських конкурсів, виставок, конференцій та керівників, які їх підготували.

3. Участь у онлайн фестивалі «Таланти твої, Київщино!» – покажемо наші здобутки і перемоги!

4. Участь у проекті «Позашкілля заради майбутнього» – 1 червня – до Дня захисту дітей.

4. Організація і проведення онлайн Дня відкритих дверей в ІЦПО.

Усе, чого ми домоглися, стало можливим завдяки згуртованій команді педагогів, фахівців і однодумців. Створенню  системи роботи в нових умовах та самоорганізації колективу Ірпінського центру позашкільної освіти.

Дякуємо своїм колегам за плідну співпрацю!
 Разом – ми сила!