19 серпня 2020 року в приміщенні Ірпінського академічного ліцею НУБіП України відбулася нарада керівників закладів освіти міста Ірпеня, селищ Гостомель, Ворзель, Коцюбинське за участі начальника Ірпінського міського відділу ГУ Держспоживслужби в Київській області Галини Савчук та директора КВПГХ Ірпінської міської ради Михайла Козаченка.
Головною темою для обговорення було забезпечення протиепідемічних вимог у процесі організації освітнього процесу в закладах освіти у 2020\2021 навчальному році. Особливу увагу акцентовано на розробці шляхів забезпечення виконання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 року №42 та рекомендацій Міністерства освіти і науки України (лист від 05.08.2020 року №1/9-420 «Щодо організації роботи закладів загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році»). Галина Савчук надала рекомендації щодо оптимального протиепідемічного режиму та особливостей використання дезінфікуючих засобів і масок у закладах освіти. Визначено особливості забезпечення харчування у школах, керівники мали нагоду узгодити спільні дії з директором КВПГХ Михайлом Козаченком.
Шляхи організації освітнього процесу у регіоні в умовах пандемії в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 у форматі діалогу з директорами обговорив начальник управління освіти і науки Олег Білорус та спеціалісти управління освіти і науково-методичного центру. Узгоджено основні аспекти організації освітнього процесу, які увійдуть до Тимчасового порядку організації освітнього процесу у закладі освіти, який розробить та затвердить кожна школа перед початком навчального року. Відзначено важливість співпраці та ефективної комунікації з батьківською громадськістю задля забезпечення максимальної протиепідемічної безпеки у закладах освіти.
На порядку денному також були розглянуті питання охорони праці та протипожежної безпеки у закладах освіти, умови та особливості підвищення кваліфікації, сертифікації та атестації педагогічних кадрів.
Освітяни підвели підсумки 2019\2020 навчального року та визначили пріоритетні напрями розвитку закладів освіти у новому 2020\2021 навчальному році.