У освітніх закладах Ірпінського регіону продовжують успішно втілювати стандарти Нової української школи для перших класів. Так, напередодні нового навчального року всі школи отримають інноваційне дидактичне та ігрове обладнання, закуплене за кошти державного та міського бюджетів.
Нова українська школа має на меті змінити підхід до освіти, реформувати методи викладання, трансформувати звичне нам освітнє середовище. Необхідною частиною такого принципово нового комплексного підходу є використання відповідних дидактичних матеріалів.
Яскраве, сучасне навчальне обладнання не лише дозволить вчителю викладати за новими методиками. Воно вже з першого дня навчання допоможе дитині адаптуватися до школи та зануритися в філософію НУШ. Першокласник, який має у своєму розпорядженні найкращі навчальні засоби, вже ніколи не буде сприймати освіту як щось нудне, нецікаве й абстрактне. Тож саме тому оснащенню початкових класів приділяється в Ірпені так багато уваги.
Закуплено нові роздаткові матеріали для першокласників. Сюди входять навчальні картки й набори карток (часто — на магнітах, щоб мати можливість кріпитися на дошки та стенди). Також вчителі початкових класів матимуть можливість використовувати під час освітнього процесу дидактичні ігри, наочно-дидактичні матеріали, плакати, банери, муляжі, набори для конструювання, вимірювальні прилади, карти, набори музичних інструментів та лялькові театри тощо. В цьому році закуплено навчальні роботи та планується організувати навчання для вчителів щодо їх ефективного використання.
Закуплені дидактичні матеріали відповідають концепції нового освітнього підходу в українській школі, вони є:
 Актуальними — відповідають чинним вимогам Міністерства освіти й науки та концепції НУШ.
 Інформативними — повністю задовольняють всі потреби вчителя в демонстраційних і роздаткових навчальних засобах, що виникають у процесі вивчення шкільної програми.
 Яскравими й сучасними — доносять нову інформацію до дітей у цікавій і доступній їм формі.
 Безпечними — не містять в складі матеріалів чи фарб будь-яких шкідливих чи токсичних речовин, мають спеціальний дизайн (без гострих кутів чи дрібних елементів).
Успіхів усім у новому навчальному році!