23 вересня 2020 року відбувся  круглий стіл на тему «Інклюзивна громада – пільги, можливості, права дітей з інвалідністю». Учасниками круглого столу були представники  благодійного фонду «Синій слон», керівник програми “Autism friendly space” Асоціації Child.ua Ганна Давиденко, заступник начальника управління освіти і науки Вікторія Баран, директор Інклюзивно-ресурсного центру Діна Тимошенко-Ушакова, депутатка Ірпінської міської ради, голова ГО “Асоціація жінок України “ДІЯ” Віолетта Кременчук-Дворнікова та батьки дітей з особливими освітніми потребами.

Багато актуальних  питань було розглянуто. Особливий акцент зроблено на те, щоб створити такі умови, де дитина стала б частиною соціуму і могла б повноцінно розвиватися як особистість.

Представники управління освіти розповіли про інклюзивні заклади, корекційно-розвиткові послуги, ресурсні кімнати та плани на майбутнє.

Дуже важливо, щоб громада усвідомила, що всі ініціативи щодо впровадження інклюзії потребують планування та залучення фінансування. І лише тісною взаємодією громади та органів місцевого самоврядування можливо досягнути успіху.