Щорічно випускники шкіл України, що бажають продовжити навчання у вищих навчальних закладах проходять зовнішнє незалежне оцінювання. За допомогою ЗНО визначається рівень їх знань і чи досить його для навчання у ВНЗ. Давно завершено сезон ЗНО. Що відомо про результати?

Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua»  складено рейтинг загальноосвітніх шкіл Київської області, що посіли найвищі місця у рейтингу шкіл України за підсумками ЗНО 2020 року.

У якості вихідних даних для укладання рейтингу ЗНЗ були використані результати ЗНО отримані випускниками шкіл у 2020 році. Школи ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів ЗНО отриманих учасниками тестування з усіх предметів ЗНО та з урахуванням  загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи.

Результати ЗНО вже стали певним індикатором якості освіти. Отже, в першу сотню рейтингу увійшли 4 заклади м.Ірпеня: Ірпінська СЗШ І-ІІІ ст.№ 12 (28 місце), ІЛІТ (34 місце), Ірпінська ЗШ № 17 (73 місце), НУБІП (94 місце). Отримані результати свідчать про те, що якість знань випускників вищезазначених закладів на високому рівні.