eTwinning – це навчальна програма Європейської Комісії, започаткована в 2005 р. з метою розвитку співпраці європейських шкіл. Вчителі та учні, зареєстровані в мережі eTwinning, отримують можливість реалізації спільних проектів з іншими європейськими школами. Ключовою складовою навчання є використання інформаційно-комунікаційних технологій. Проект eTwinning розширює сферу освітніх можливостей для учнів та вчителів, підвищує мотивацію до навчання та ступінь відкритості до Європи.
Кожні два роки на міжнародній платформі eTwinning обираються eTwinning Schools. Це школи, які продемонстрували послідовну та чітку прихильність справжньому сенсу діі шкіл eTwinning, які постійно використовують цифрові інструменти для покращення навчальних досягнень учнів та творчості, які плідно співпрацюють із європейськими школами.
Пишаємося тим, що Ірпінська СЗОШ12 І-ІІІ ст. з вивченням іноземних мов (школа лінгвістики) імені Заріфи Алієвоі вже вдруге отримала міжнародну відзнаку eTwinning School. Учні під керівництвом Олійник Н.О. працюють над прєктами на цій платформі вже 6 років, співпрацюючи зі школами Європи виконали 17 проектів, отримали 6 міжнародних відзнак.
Директор школи, Валентина Сергіївна Антоненко отримала лист-подяку від Комісара з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді пані Mariya Gabriel, за сприяння та всебічну підримку співпраці учнів школи в єдиній європейській спільноті.
Використання сучасних інноваційних форм і методів навчання за підтримки креативних вчителів та адміністрації закладу освіти сприяє підвищенню рівня знань учнів та розвиває широкий спектр компетентностей, які формують високоінтелектуальну успішну особистість.